środa, 21 stycznia 2015

faszerowana roladka mięsna

ja osobiście zrobiłam z mięsa z szynki i już teraz wiem że jest  za krucha :) mało tłuszczyku było :)

600 g mięsa mielonego
1 jajko, 
1 czerstwa bułka czosnkowa
1/2 kostki fety
300 g pieczarek
1 czerwona papryka
1 cebula
100 g oliwek
2 łyżki oliwy z oliwek - jak nie macie to innej do smażenia

po pierwszej próbie dodałabym jeszcze boczek w plastrach do pomocy przy zwijaniu ale jak wolicie :)

mięso, jajko i namoczona jak do mielonych bułkę wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprze -  pamietajcie żeby nie przesolić będzie jeszcze feta - jest słona :)

na patelni podsmażamypokrojoną w kostkę cebulę i starte na grubych oczkach tarki pieczarki ok 10 minut. Dodajemy okrojona w kosteczke paprykę i smazymy jeszcze 5 minut. 

Mięso rozkładamy na foli aluminiowej w kształt prostokąta - będziemy zwijać. 
na mięso wykładamy pieczarki z papryką lekko wystudzone i na górę ser feta pokrojony w paski, kostkę jak lubicie. zwijamy w roladę - nie jest to  łatwe :) i tutaj po zwinięciu na założenie dałabym plastry boczku :). zawijamy w folię i  do piekarnika na 45 min w 170 st. 




Studzimy, potem do lodówki i kroimy :), smacznego mniam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

jeżeli choć trochę się podobało u mnie , zostaw o sobie znak, dziękuję