2 szkl płatków owsianych,
1/2 szkl mąki,
1/2 łyżeczki soli,
2 łyżeczki cynamonu,
1/2 szkl brązowego cukru,
1 jajko,
1 dojrzały banan
1 szkl bakali (daktyle- bez pestek, figi, morele, rodzynki, żurawina)
bakalie zmiksować w blenderze -ja po zmiksowaniu dodaję banana i jeszcze raz mielę.
w misce mieszamy wszystkie składniki oprócz bakalii, mieszamy dodajemy bakalie i wszystko łączymy.
wykładamy na blachę 26/26 wyłożoną papierem
pieczemy w 175 st bez termoobiegu ok godziny (to zależy od Waszego piekarnika)
po upieczeniu wyjmujemy z blaszki i kroimy na małe batoniki, wystudzone pakujemy w sreberka – ‚jak świstak’
i przechowujemy w lodówce
ps, ja mam duża blachę 27/ 35 i chciałam żeby batony były grubsze więc wszystko zrobiłam podwójnie
oczywiście proszę o zdjęcia i komentarze po wykonaniu,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
jeżeli choć trochę się podobało u mnie , zostaw o sobie znak, dziękuję